sâmbătă, 17 octombrie 2015

Decembrie 2014: Sfințirea unei punți la Vladimir


La sfârșitul lui 2014, am participat alături de autorități, la sfințirea unei punți noi pentru sătenii comunei Vladimir. Articolul a apărut în cotidianul Gorj Domino.
punte-Vladimir-2014-(2)
Oficialitățile județului au participat duminică, 7 decembrie, la sfințirea unei punți nou construite, după ce în vară viitura a distrus-o pe cea veche. După slujba de sfințire, localnicii au participat la o agapă.
punte-Vladimir-2014-(4)
Primăria Vladimir a alocat 16.700 lei pentru refacerea punții din satul Vladimir, care a fost distrusă în vara acestui an, în urma viiturilor. Astfel, lucrările la noua punte au fost finalizate, iar la sfârșitul săptămânii trecute aceasta a fost sfințită. La ceremonia de sfințire au participat și Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj, Ciprian Florescu, vicepreședintele CJ Gorj, dar și prefectul de Gorj, Alin Văcaru. Slujba de sfințire a fost oficiată de preotul Dragomir Țicleanu, paroh al Parohiei Frasinu din comuna Vladimir. „Am reușit să finalizăm această lucrare, care era necesară, căci pe această punte trec cetățenii. Aceștia au fost nevoiți să ocolească după ce vechea punte a fost luată de viitură. Am alocat de la bugetul local suma de 16.700 lei și am primit de la Complexul Energetic Oltenia țeava și cablurile necesare. Din pricina inundațiilor, am avut și terenuri inundate, terenuri agricole, iar cinci proprietari cu suprafețe mari au primit despăgubiri”, a spus primarul Marius Vijulan de la Vladimir.
punte-Vladimir-2014-(1)
Promisiuni pentru viitor
Marius Vijulan, primarul comunei Vladimir, a mai declarat că pentru 2015 are mai multe promisiuni de îndeplinit, având, de asemenea, și un proiect pe fonduri europene în lucru. „Avem mai multe lucruri sau proiecte de făcut la anul. Sperăm ca la începutul anului să finalizăm lucrarea de alimentare cu apă în satele Vladimir și Valea Deșului, mai trebuie să lucrăm la drumuri. Avem un proiect european pentru drumuri, este vorba de un proiect amplu de peste un milion de euro, pentru modernizare drumuri. Sunt încă în fază incipientă. Din bugetul local vom lucra la un drum din comună”, a spus primarul Vijulan.
Sursa: http://www.gorj-domino.ro/puntea-de-la-vladimir-luata-de-viitura-refacuta/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu